Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi GerekenlerBu başlık altında sizlere merak ettiğiniz soruların cevabını vererek doğru lens kullanımı üzerinde duracağız.

Lens kullanmayı düşünen herkesin aklına düşen sorular benzerdir. Bu soruları cevaplayarak lens kullanımıyla ilgili tereddütlerinizi ortadan kaldırmak ve lense olan ön yargılarınızı kırmak sizin elinizde. Hadi çok uzatmadan sorularınıza birkaç adımda cevaplar bulmaya başlayalım.

Lens için en doğru hijyen nedir: hijyen her şey için belirli miktarda önemli olsa da,  lens kullanımında söz konusu gözünüzün sağlığı olduğundan doğru hijyen bir hayli önemli.

Bu sebeple ilk olarak hijyen konusunu ele alalım.

Her lens takımından ve çıkarımından önce,  mutlaka ellerin sabunla yıkanmış ve toz bırakmayan havluyla kurulanmış olması gerekmektedir.

Steril lens solüsyon suyunun kullanım miktarının ve hijyeninin dikkate alınması, lens zamanının da dikkatle takip edilmesi gözünüze en iyi bakım şeklidir.

Bu maddeler dikkate alındığında gözlerinizde oluşacak olası göz batmalarının ve bulanık görmelerinin önüne %99 geçmiş olacaksınız.

Bunlara dikkat ettiğiniz halde gözünüzdeki batma hissi, bulanık görme ve yanma hisleri geçmiyorsa sebebini merak etmiş ve korkuya kapılmış olabilirsiniz.

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi GerekenlerBu rahatsızlıkların sebeplerinden birkaçını ele alalım: bulunduğunuz ortamdaki havanın kuru olması,sürekli aynı şeylere bakarak geçirilen zaman; günlük zamanımızın çoğunu kapsayan teknolojik aletlerinin de bu gibi rahatsızlıklara yol açtığı göz ardı edilmemelidir.Böylesi durumlarda gözünüzü dinlendirmeniz tavsiye edilir.

Alternatif yolları denediğiniz halde gözünüzde oluşan rahatsızlıklar geçmiyorsa göz doktorunuza gitmek gözünüz için en iyi tercihtir.

Lensle uyumak gözde ne gibi sorunlar meydana getirir: değişen teknolojinin etkisiyle bazı  lenslerde 7 güne kadar uyunması  onaylansa da, uyunması onaylanmayan lenslerde uyunması durumunda korneada çeşitli rahatsızlıklar ve enfeksiyonlar meydana getirebilir.

Göz sağlığınız açısından kontak lenslerle uymadan önce kullandığınız lenslerin gece gözünüzde kalmaya ne kadar elverişli olduğu hakkında bilgili olmanız gerekmektedir.

Lensler hakkında güvenilir bilgi için lensoptikal.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Lensiniz gözünüzdeyken aniden gelen ve gitmeyen batma hissi: bu olay genellikle lensin kullanım zamanının dolması; yanlış lens tercihi, lensinizin yerinden oynaması ve ekran başında ya da aynı şeye bakarak geçirilen zamanın uzunluğu sebebiyledir.

Bu hissin geçmesi için lensi gözünüzden çıkartıp solüsyon suyuyla durulamak, merceğin üzerinde herhangi çizik vs. olup olmadığını kontrol etmek ve gözünüzü biraz dinlendirmeniz tavsiye edilmektedir.

Lensin göze yapışması veya gözden düşmesi korkusu:

Lensin gözden düşmesi günlük hayat temposunda yetişkinlerde nerdeyse hiç karşılanmayan bir durum olduğu göz ardı edilmmeelidir,  lakin göze yapışması durumu lensinizin ya da gözünüzün susuz kaldığının işaretidir.

Bu durumun gerçekleşmesi halinde sağlıklı düşünceyle korkuya kapılmamanız, steril solüsyon suyundan bir-iki damla gözünüze damlatıp biraz dinlendirerek lensi çıkartmayı denemeniz en doğru davranış biçimidir.

Lense alışma süresi ortalama kaç gündür: günümüz insanının lens kullanımına adabte olma süresi bir gün bile sürmemektedir.

Lens Kullanımında Dikkat Edilmesi GerekenlerLens takım ve çıkarım işlemi içinse lenslere 3 gün 1 hafta gibi kısa sürede alışacak ve hayatınıza kontakt  lensi kısa sürede adapte etmiş olacaksınız. Umarız lensler hakkında yeterli bilgiyle tereddütlerinizi gidermişizdir. Lensler hakkında daha fazla bilgiye birbirinden kaliteli ürün ve güvenli alışveriş hizmetine lensoptikal.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki Uygulamayı İndirerek İndirimli Lens Siparişlerini Verebilirsiniz!

apple
lensoptikal google play
app huawei
[/section]